1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. NDK: Deprem bölgesinde radyasyon cihazları risk arzetmiyor

NDK: Deprem bölgesinde radyasyon cihazları risk arzetmiyor

NDK, deprem bölgesinde felaket sonrası radyoaktivite ölçümlerinin tamamlandığını ve herhangi bir risk tespit edilmediğini bildirdi.

NDK: Deprem bölgesinde radyasyon cihazları risk arzetmiyor

Enerji Günlüğü - NDK, deprem bölgesinde felaket sonrası radyoaktivite ölçümlerinin tamamlandığını ve herhangi bir risk tespit edilmediğini bildirdi.
 
Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK), depremde yıkılan ya da hasar gören bazı binalardaki radyasyon yayıcı cihazların herhangi bir risk oluşturmadığının tespit edildiğini duyurdu. 

NDK, depremde yıkılan veya ağır hasar alan sağlık tesislerindeki tıbbi cihazların afet sonrası zarar gördüğü iddiasıyla çevreye radyasyon yayma riski hakkında medyada yer alan haberlerle ilgili bir açıklama yayınladı. 

Açıklamada, iyonlaştırıcı radyasyon kaynaklarını içeren faaliyetlere ilişkin düzenleme, değerlendirme, yetkilendirme ve denetleme faaliyetleri ile yaptırımların uygulanması görevlerinin NDK tarafından yürütüldüğü hatırlatıldı. 

Açıklamada ayrıca depremlerden etkilenen illerde bulunan radyasyon kaynaklarının son durumlarının tespit edilmesi, radyasyon kaynakları ve çalışma koşulları ile ilgili radyasyon güvenliği ve radyasyondan korunma konusunda depremin ilk gününden itibaren bölgedeki tüm radyasyon kaynaklarının sahibi olan kuruluşlarla işletişime geçildiği belirtildi.  

60 NOKTADA TEK TEK ÖLÇÜM YAPILDI

Açıklama şu sözlerle devam etti, “NDK ulusal radyasyon kaynakları kayıt sistemindeki kayıtlı radyasyon kaynaklarının güvenlik ve emniyetinin sağlandığının tespit ve teyit edilmesi amacıyla bu kaynaklara sahip her bir kuruluşla tek tek iletişime geçmiştir. Ayrıca NDK ekipleri tarafından bahse konu illerde bulunan 60 ayrı sağlık kuruluşunda başta nükleer tıp, radyoterapi ve radyoloji birimlerindeki radyasyon kaynaklarının son durumuna ilişkin yerinde tespit, inceleme ve radyasyon ölçümleri gerçekleştirilmiştir. Deprem bölgesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, radyasyon kaynaklarından dolayı olumsuz herhangi bir durumun olmadığı tespit edilmiştir”.

Önceki ve Sonraki Haberler