1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. NDK işlem ve hizmet bedelleri her yıl Aralık’ta duyurulacak

NDK işlem ve hizmet bedelleri her yıl Aralık’ta duyurulacak

Nükleer Düzenleme Kurulu, en geç her yılın son iş gününde, sonraki yıla ilişkin işlem ve hizmet bedellerini ilan edecek.

NDK işlem ve hizmet bedelleri her yıl Aralık’ta duyurulacak

Enerji Günlüğü - Nükleer Düzenleme Kurulu, en geç her yılın son iş gününde, sonraki yıla ilişkin işlem ve hizmet bedellerini ilan edecek. 

Nükleer Düzenleme Kurumu İşlem ve Hizmet Bedelleri Yönetmeliği, Nükleer Düzenleme Kurumu tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik, Nükleer Düzenleme Kurumu’nun (NDK) uygulayacağı işlem ve hizmet bedellerinin belirlenmesine ve tahsil edilmesine ilişkin usul ve esasları düzenliyor. 

Yönetmeliğe göre NDK yetkilendirme, denetim, değerlendirme ve benzeri işlem ve hizmetleri yerine getirecek. Kurum’un bu işlem ve hizmetler karşılığında alacağı bedeller, İşlem ve Hizmet Bedelleri Listesi’nde duyurulacak. 

SONRAKİ YILIN BEDEL TUTARLARI ARALIK’TA İLAN EDİLECEK

Bedeller belirlenirken işlem ve hizmetin maliyet unsurlarının niteliğine göre; yeniden değerleme oranı, yurt içi üretici fiyat endeksi, tüketici fiyat endeksi, döviz kurlarındaki değişiklikler ve diğer hususlar dikkate alınarak bir sonraki yılın İşlem ve Hizmet Bedelleri Listesi taslağı hazırlanacak. Taslak en geç Kasım sonuna kadar Kurul’a sunulacak. Kurul taslağı onaylayarak en geç Aralık ayının son işi gününde NDK’nın internet sitesinde yayınlanmasını sağlayacak. 

İhtiyaç duyulursa Kurul, yıl içerisinde de bedellerde değişiklik kararları alabilecek. 

İLK LİSTE 3 AY İÇİNDE YAYINLANACAK

Yönetmeliğin yayımı tarihinden itibaren en geç 3 ay içerisinde, ilk İşlem ve Hizmet Bedelleri Listesi yayımlanacak. 

İlk İşlem ve Hizmet Bedelleri Listesi yayımlanana kadar yapılan başvurularla, karara bağlanmamış mevcut başvurular; başvuru tarihindeki işlem ve hizmet bedellerine göre sonuçlandırılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler