1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Neçirvan Barzani petrol anlaşması için geliyor

Neçirvan Barzani petrol anlaşması için geliyor

Enerji Günlüğü – Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Türkiye ile petrol anlaşmasının imzalarını atmak için yarın Ankara'ya...

Neçirvan Barzani petrol anlaşması için geliyor

Enerji Günlüğü – Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Türkiye ile petrol anlaşmasının imzalarını atmak için yarın Ankara'ya gelecek.

Kuzey Irak'ta yayın yapan Kürt sitelerinde yer alan habere göre, Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani yarın Ankara'ya bir ziyaret gerçekleştirecek. Neçirvan Barzani'nin Ankara'da Türkiye ile Kuzey Irak Kürt yönetimi arasında yapılan petrol ve doğal gaz anlaşmalarının imzalarını atmak için geleceği belirtildi. Ankara'da Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile görüşecek olan Barzani'nin, beraberinde Başbakan Yardımcısı İmad Ahmet'i ve bazı bakanları da getireceği kaydedildi.

BARZANİ MERKEZ HÜKÜMETİ BİLGİLENDİRECEK

Yeni yılla birlikte Türkiye’ye petrol ihraç etmeye başlayacaklarını tahmin ettiklerini ifade eden Barzani, Bağdat'ı da önümüzdeki günlerde ziyaret ederek, Türkiye ile yapılan anlaşma ve projenin içeriği konusunda merkezi hükümeti bilgilendireceğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler