1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Nesma Enerji’den Samsun ve Amasya’ya depolamalı rüzgar santrali

Nesma Enerji’den Samsun ve Amasya’ya depolamalı rüzgar santrali

Samsun ve Amasya sınırları içinde 50 MWe Enerji Depolama Tesisi ve her biri 5 MW gücünde 10 adet rüzgar türbini kurulacak. 

Nesma Enerji’den Samsun ve Amasya’ya depolamalı rüzgar santrali

Enerji Günlüğü - Nesma Enerji, 650 milyon TL yatırımla Samsun ve Amasya il sınırları içinde 50 MWe Enerji Depolama Tesisi ve Çatal Rüzgar Enerji Santrali (RES) kuracak.

EPDK tarafından hazırlanan ve 19 Kasım'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren elektrik depolama düzenlemesi sonrasında artan depolamalı yenilenebilir enerji yatırımlarından biri Samsun ve Amasya illerinde gerçekleştirilecek. Nesma Enerji Yatırım Anonim Şirketi, Samsun ili, Havza ilçesi, Kemaliye Köyü ve Amasya ili, Suluova ilçesi, Kolay Köyü sınırları içerisinde, 50 MWe kurulu gücünde depolama tesisi ile birlikte ÇATAL Rüzgar Enerji Santrali (RES) kurmayı ve işletmeyi planlıyor. Projenin toplam değeri  650 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında Lityum İyon bataryaları kullanan 50 MWe Enerji Depolama Tesisi ve her biri 5 MW gücünde 10 adet rüzgar türbini kurulacak. Santralde yılda toplam 175 milyon kWh elektrik üretilmesi ve 154 kV Merzifon ™’ye bağlantı yapılması planlanıyor. 

Enerji Depolama Sistemleri'nin elektrik şebekeleri için temel amacı, elektrik enerjisini depolanacak bir forma dönüştürmek, depolamak ve gerektiğinde tekrar elektrik enerjisi olarak şebekeye aktarmaktır. Enerji Depolama Sistemleri, güvenilir bir işletim sürecini desteklemek için kontrol ve yönetim sistemleriyle birlikte kuruluyor. Amaç sadece yerel kontrol sağlamak değil, aynı zamanda ulusal şebeke boyunca ekipmanın koordineli kontrolünü sağlamaktır. Enerji Depolama Sistemleri, enerji maliyetlerini düşürmek ve talep yükünü kontrol etmek adına kendi kendini şarj ve deşarj edebilmektedir.

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler