1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Nevada`nın en büyük GES`i IKEA`dan

Nevada`nın en büyük GES`i IKEA`dan

Enerji Günlüğü - IKEA, Las Vegas'ta açacağı mağazasının çatısına, Nevada Eyalati'nin en büyük çatı üstü güneş santralini kuracak.İsveçli mobilya...

Nevada`nın en büyük GES`i IKEA`dan

Enerji Günlüğü - IKEA, Las Vegas'ta açacağı mağazasının çatısına, Nevada Eyalati'nin en büyük çatı üstü güneş santralini kuracak.

İsveçli mobilya devi IKEA, ABD'deki mağazalar zincirinin pek çok halkasında kurduğu çatı tipi güneş enerjisi santrallerine (GES) bir yenisini daha ekleyecek.

LAS VEGAS IKEA'NIN TEPESİNE GES

IKEA, gelecek yaz açılışını yapmayı planladığı Las Vegas'taki perakende mağazasının çatısına GES kuracağını duyurdu. IKEA'dan verilen bilgiye göre mağazanın çatısındaki GES'in kurulumuna bu kış başlanacak ve sistem İlkbahar 2016'da bitmiş olacak.

MAĞAZA ÇATISINDA EYALETİN EN BÜYÜĞÜ

IKEA yetkililerinin verdiği bilgiye göre Las Vegas IKEA mağazasının çatısına kurulacak GES, Nevada'da bir perakende mağazasının çatısına kurulan en büyük güneş santralı unvanına sahip olacak. Las vegas’ın en tanışmış caddelesi Sunset Road’a yakın bir noktada yer alan santral, 32.600 metrekarelik çatının üzerine 3620 adet güneş modülü kullanılarak kurulacak. Toplam 1.14 MW kurulu güce sahip olacak tesisten yılda 1.750.000 kWh elektrik üretilmesi bekleniyor.

IKEA'NIN 40 MW'LİK GES'İ VAR

IKEA’nın Las Vegas projesine kuracağı tesis, markanın ABD'de devreye alacağı 43’üncü GES projesi olacak. ABD’deki IKEA perakende mağazalarının yüzde 90’nının çatısı GES'lerle kaplanmış durumda. Bu GES'lerin kurulu gücü yaklaşık 40 MW'ye ulaşmış durumda. IKEA, tamamı kendisine ait çatı tipi GES'ler için bugüne kadar 1,9 milyar dolarlık yatırım yaptı. IKEA, kuracağı son GES'Lerle güneş enerjisine ilgisini ve güvenini bir kez daha göstermiş oldu.

RÜZGAR SANTRALLERİ DE VAR

İsveçli mobilya devi IKEA, 2020 yılında mağazalarının enerji konusunda dışa bağımlılığını sıfırlamayı hedefliyor. Şimdiye kadar dünya çapındaki mağazalarında 700 binin üzerinde güneş modülü kullanarak GES'ler kuran IKEA'nın ayrıca 300 adet rüzgar enerji santrali (RES) ünitesi bulunuyor. IKEA'nın RES'lerinin 104 adedi ABD'dek bulunuyor. 

... 

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler