1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Nevşehir'de elektrik iletim hattı yapılacak

Nevşehir'de elektrik iletim hattı yapılacak

Enerji Günlüğü - TEİAŞ, Nevşehir'de "154 kV Avanos TM İrtibat Hatları" adıyla Yatırım Programına alınan projelerden 154 kV Ürgüp- Avanos II EEİH...

Nevşehir'de elektrik iletim hattı yapılacak

Enerji Günlüğü - TEİAŞ, Nevşehir'de "154 kV Avanos TM İrtibat Hatları" adıyla Yatırım Programına alınan projelerden 154 kV Ürgüp- Avanos II EEİH projesini hayata geçirecek. Proje 7 Milyon TL gibi yüksek bir rakama mal olacak.

TEİAŞ Genel Müdürlüğü tarafından Nevşehir'de Avanos'tan Ürgüp'e 154 kV geriliminde, 1272 MCM iletkenli ve 32,17 km uzunluğunda elektrik enerjisi iletim hattı yapılacak.

YENİLEME ÇALIŞMALARI SİT ALANI NEDENİYLE YAPILAMADI

Projeden önceki süreçte Avanos TM ile TM’ye bağlantısı bulunan EEİH’lerin ekonomik ömrünü tamamlaması nedeniyle yenilenmesi planlanmıştı. Ancak yapılan etüt çalışmalarında mevcut hatların kısmen sit alanı içinde kaldığı görüldü. Bu nedenle yenileme çalışmalarına izin verilmediği için başka bir alanda Avanos II TM ismiyle yeni bir TM yapılması ve sit alanındaki hatların bu alanlardan çıkartılarak Avanos II TM'ye bağlanması kararlaştırıldı.

Yapılacak EEİH Güzergahı boyunca 71 taşıyıcı, 24 köşe durdurucu direk olmak üzere toplam 95 adet direğin inşa edilmesi planlanıyor.

ÇED Olumlu kararı verilen projenin ekonomik ömrü ise 30 yıl olarak öngörülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler