1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Nevşehir’de yeraltı kömür ocağı işletilecek

Nevşehir’de yeraltı kömür ocağı işletilecek

Öncesur Madencilik, Nevşehir’de işleteceği yeraltı kömür ocağında yılda 30 bin ton kömür üretecek. 

Nevşehir’de yeraltı kömür ocağı işletilecek

Enerji Günlüğü - Nevşehir’in Gülşehir ilçesi sınırları içinde yeraltı kömür ocağı işletilecek. Ocaktan yılda 30 bin ton kömür üretilmesi bekleniyor.

Öncesur Madencilik İnşaat Taah. Petrol Ürünleri Nakliye İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi tarafından Nevşehir İli, Gülşehir İlçesi, Ayhan Köyü sınırları içinde RN:20059032, ER:3079231 nolu saha adresinde Yeraltı Kömür Ocağı işletilmesi planlanıyor. Projenin değeri 1,6 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında şirket, kendisine ait yaklaşık 404 hektarlık alanda kapalı işletme yöntemi ile kömür üretecek. Geri Dönümlü Göçertmeli Uzunayak yönetmiyle malzeme alımı yapılacak. Ocakta ihtiyaç duyulması halinde gevşetme patlatmaları yapılacak. 

Yeraltı Kömür Ocağı’nın işletilebilir görünür rezervi 600 bin ton. Kömür ocağının yıllık üretim kapasitesi ise 30 bin ton olarak öngörülüyor. Böylece ocağın ekonomik ömrü de 20 yıl olarak hesaplanıyor.

Üretim panolarından üretilen kömür vagonlara doldurularak desandre dibine getirilecek ve buradan vinçle ocak dışına alınarak, elek silosuna nakledilecek. Kömür gerekli işlemlerden geçirildikten sonra piyasaya arz edilecek.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler