1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. New York’tan kripto madenciliğine yasak hazırlığı

New York’tan kripto madenciliğine yasak hazırlığı

New York, ABD’de kripto madenciliğini yasaklayan ilk eyalet olmaya hazırlanıyor. New York Eyalet Meclisi, yüksek enerji tüketen kripto madenciliğini yasaklamayı öngören yasa tasarısını onayladı.

New York’tan kripto madenciliğine yasak hazırlığı

Enerji Günlüğü - ABD’nin New York Eyaleti, fosil yakıt yakan tesislerden elektrik kullanan yeni kripto madenciliği projelerini geçici olarak durdurmaya hazırlanıyor. 

ABD’nin New York Eyaleti, yüksek enerji tüketen kripto madenciliğini yasaklamak için harekete geçti. New York Eyalet Meclisi, kripto para madencilerine enerji sağlanması için fosil yakıtlı elektrik santrallerinin kullanılmasına iki yıllık bir moratoryum uygulayacak yeni yasa tasarısını onayladı.

YASADAN EN ÇOK BİTCOİN VE ETHEREUM MADENCİLERİ ETKİLENECEK

Onaylanan tasarı, Eyalet çapındaki sera gazı emisyonlarını 2050 yılına kadar %85 oranında azaltma çabasının bir parçası. Mevcut santralleri kapsamayan yasa tasarısı kripto para madencilerinin enerji verimliliğine bağlı kalmasını ve belli şartları sağlayamamaları halinde lisans alamamalarını öngörüyor. Yasadan en çok Bitcoin ve Ethereum madencilerinin etkileneceği düşünülüyor.

TASARI VALİ ONAYI BEKLİYOR

Mecliste onaylanan tasarı, şimdi New York Valisi Kathy Hochul'un onayına sunuldu. Kripto para madencileri lobisinin ise Valiye yasa tasarısını veto etmesi yönünde baskı kurdukları kaydediliyor. 

Öte yandan Vali Hochul, tasarı hakkında yaptığı değerlendirmede, "Çevrenin korunmasını dengelemeliyiz, aynı zamanda çok fazla faaliyet görmeyen alanlara giden iş fırsatlarını da korumalıyız ve bu varlıklar tarafından tüketilen enerjinin uygun şekilde yönetilmesini sağlamalıyız" şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler