1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Nexans’tan 50 ülkeye yangına dayanıklı kablo ihracatı

Nexans’tan 50 ülkeye yangına dayanıklı kablo ihracatı

Solar Kablo üreticisi Nexans Türkiye, Denizli ve Tuzla'da ürettiği yüksek yangın güvenliğine sahip kabloları 50 ülkeye ihraç ederek 128 milyon dolarlık gelir sağladı.

Nexans’tan 50 ülkeye yangına dayanıklı kablo ihracatı

Enerji Günlüğü - Nexans Türkiye, Levant ve Orta Asya Genel Müdürü Atilla Kurtiş, 2030 yılına kadar dünya enerji talebi yüzde 20 artacağını, ilave talebin yüzde 80'inin ise yenilenebilir kaynaklardan sağlanacağını söyledi. Enerji talebindeki bu artışın Türkiye için büyük bir fırsat ve önemli bir dönüşüm süreci anlamına geldiğini belirten Kurtiş, “Ülkemizin enerji bağımsızlığına odaklanması, bunun için yenilenebilir enerji yatırımlarına hız vermemiz gerekiyor” dedi.

41 ÜLKEDE 95 FABRİKA

Atilla Kurtiş, Nexans’ın dünya da elektrifikasyon ve yenilenebilir enerji dönüşümünde pay sahibi aktörlerden biri olduğun ifade ederken “Nexans, 2023 yılını 7.8 milyar euro ciro elde ederek büyük bir başarıyla tamamladı. Şirket, dünya genelinde 28.500 çalışanıyla 41 ülkede 95 fabrika ile elektrifikasyon alanında çözümler sunuyor” dedi.

Türkiye’yi kablo üretiminde başarılı bir ülke olarak nitelendiren Atilla Kurtiş şöyle konuştu: “Nexans Türkiye de Denizli ve Tuzla fabrikalarında solar panel kabloları ve yangın güvenliği yüksek kablolar üretiyor. Bu ürünler, iç pazarının yanı sıra dünyanın 50 ülkesine ihraç ediliyor. Nexans Türkiye geçen yıl 128 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirdi.”

Atilla Kurtiş, Nexans'ın geliştirdiği ürünlerin, yangın durumunda duman yayma, parçacık saçma olasılığı ve asitlik gibi faktörlerde dünya standartlarını yakalayan bir güvenlik seviyesine sahip olduğunu anlattı. Bu ürünlerin 2023 yılında İngiltere'den Hong Kong'a uzanan geniş bir coğrafyada özel projelerde kullanıldığının altını çizen Kurtiş “Nexans olarak, binalardaki yangın güvenliği konusundaki farkındalığı artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

NEXANS HAKKINDA

Nexans, 41 ülkede yaklaşık 28.500 kişiyle Kablo sistemleri ve hizmetlerinin tasarımı ve üretimi alanlarında faaliyet gösteriyor. Şirket 2023 yılında standart satışlardan 6,5 milyar Euro gelir elde etti. Nexans, CDP İklim Değişikliği A Listesi'nde yer alıyor. Şirket 2050 yılına kadar Net-Sıfır emisyon hedefi taahhüdünde bulunan markalardans biri. Nexans, Euronext Paris, bölüm A’ya kote bir oyuncu.