1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. NFY Enerji Kayseri’de atık lastiklerden elektrik üretecek

NFY Enerji Kayseri’de atık lastiklerden elektrik üretecek

NFY Enerji, Kayseri’nin İncesu ilçesinde kuracağı 1 MW’lık tesiste atık lastiklerden piroliz yöntemiyle elektrik üretecek. 

NFY Enerji Kayseri’de atık lastiklerden elektrik üretecek

Enerji Günlüğü - NFY Enerji, Kayseri’nin İncesu ilçesinde kuracağı 1 MW’lık tesiste atık lastiklerden piroliz yöntemiyle elektrik üretecek. 

NFY Enerji Üretim AŞ tarafından Kayseri'nin İncesu İlçesi'nde 0,998 MW kapasiteli Atık Lastikten Piroliz ve Elektrik Üretim Tesisi kurulması planlanıyor. Subaşı Mahallesi Kayaüstü Mevkiinde yer alacak tesisin yatırım değeri yaklaşık 8 milyon lira olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında şirketin kendine ait 14 bin metrekarelik alanda kurulacak olan tesiste ömrünü tamamlamış lastikler piroliz yöntemi ile maddesel olarak ayrıştırılarak, karbon siyahı (Carbon Black), piroliz yağı, çelik tel ve elektrik enerjisi üretilecek. Üretilen elektrik Subaşı Kök Bağlantı noktasından 31,5 Gerilim Bağlantısı ile sisteme bağlanacak.

Ömrünü tamamlamış lastik (ÖTL) lastik üreticileri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından lisans almış geçici depolama tesisleri, Lasder ÖTL Toplama Sistemi, lastik tamirhaneleri, kaplamacılar, perakende satış noktaları, oto sanayi gibi yerlerden temin edilecek.

Pirolitik yağ tesiste elektrik enerjisi üretilmek üzere yağ jeneratöründe yakıt olarak kullanılacak. Prolitik gazlar sistemde yakılarak sistemin ısıtılmasında kullanılacak. Ayrıca ömrünü tamamlamış lastik içerisinde bulunan çelik teller ayrıştırılarak tekrardan çelik sanayine kazandırılması sağlanacak.

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler