1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Nijerya 3050 MW’lık HES kuracak

Nijerya 3050 MW’lık HES kuracak

Enerji Günlüğü - Nijerya bu yıl mevcut kurulu gücünün neredeyse yarısı büyüklüğünde 3050 MW’lık devasa bir hidroelektrik santralin kurulumuna başlayacak.Mevcut...

Nijerya 3050 MW’lık HES kuracak

Enerji Günlüğü - Nijerya bu yıl mevcut kurulu gücünün neredeyse yarısı büyüklüğünde 3050 MW’lık devasa bir hidroelektrik santralin kurulumuna başlayacak.

Mevcut toplam kurulu gücü 7000 MW olan Afrika ülkesi Nijerya, neredeyse bunun yarısına denk gelen devasa bir hidroelektrik santral kurmaya hazırlanıyor. Nijerya bu yıl kurulum çalışmalarına başlayacağı 3050 MW’lık santrale 5.8 milyar dolar yatırım yapacak. 

Ülkenin Doğu Mambila bölgesinde kurulacak olan santralin maliyetinin yüzde 85’ini Çinli Export-Import Bank karşılayacak. Geri kalan kısmını ise Nijerya hükümeti karşılayacak.

China Civil Engineering Corp. Şirketinin kuracağı baraj ve HES’in beş yıl içinde tamamlanması öngörülüyor. Çalışmalar kapsamında 700 km uzunluğunda bir de iletim hattı kurulacak.

180 milyon nüfuslu ülkede kurulu kapasitenin bu yıl 8600 MW’a çıkması bekleniyor. Böylesine büyük bir nüfusun elektrik ihtiyacının bu kadar küçük bir kapasite oranıyla karşılamak mümkün olmadığından Nijerya ciddi bir elektrik sıkıntısı yaşıyor.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler