1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Nijerya, elektrik piyasası için EPİAŞ’la işbirliği yapacak

Nijerya, elektrik piyasası için EPİAŞ’la işbirliği yapacak

Nijerya Elektrik Ticareti Şirketi NBET ile EPİAŞ işbirliği yapacak. İşbirliği kapsamında Nijerya’da kurulması planlanan Elektrik Piyasası’nın kurumsal yapısının kurgulanması ile teknik destek verilecek. 

Nijerya, elektrik piyasası için EPİAŞ’la işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - EPİAŞ, elektrik piyasasını liberalleştirmeyi hedefleyen Nijerya’ya deneyimlerini aktaracak ve teknik destek sunacak. 

Nijerya Elektrik Ticareti Şirketi - NBET (The Nigerian Bulk Electricity Trading) şirketi ile EPİAŞ arasında, EPİAŞ’ın Maslak’taki yerleşkesinde önemli bir işbirliği anlaşması imzalandı. İş birliği anlaşması; deneyim ve iş bilgisi aktarımı, saha ziyaretleri, çalıştaylar, eğitimler, Nijerya’da kurulması planlanan Elektrik Piyasası’nın kurumsal yapısının kurgulanması ile teknik destek verilmesi konularını kapsıyor. Anlaşma ile Nijerya’daki mevcut piyasanın liberalleşmesi hedefleniyor.

“GEREKLİ DÖNÜŞÜMÜ SAĞLAYARAK ELEKTRİK PİYASALARINI KURMAK İSTİYORUZ”

İmza töreninde konuşan Nijerya Maliye bakanı Zainab Shamsuna Ahmed, “EPİAŞ’ın gelmiş olduğu nokta takdire şayan. Bizler de ülkemizde gerekli dönüşümü sağlayarak elektrik piyasalarını kurmak istiyoruz. Bu yolculukta sizinle el ele yürüyerek iş birliği yapmak istiyoruz” dedi.

“İŞ BİRLİĞİNE HAZIRIZ”

EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu ise, “EPİAŞ olarak dost ülke Nijerya ile ihtiyaç duydukları alanlarda iş birliğine hazırız. EPİAŞ’ın faaliyetlerine gösterdiğiniz ilgi ve ziyaretleriniz için teşekkür ederiz” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler