1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Nil Yenilenebilir, Iğdır’da jeotermal kaynak arayacak

Nil Yenilenebilir, Iğdır’da jeotermal kaynak arayacak

Nil Yenilenebilir Enerji, seracılık, ısınma, enerji vb. faaliyetler için jeotermal kaynak arayacak. Bu amaçla 6 adet sondaj kuyusu açılacak.

Nil Yenilenebilir, Iğdır’da jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde altı adet sondaj kuyusu açılarak jeotermal kaynak aranacak.

Nil Yenilenebilir Enerji tarafından Iğdır İli, Tuzluca İlçesi, Turabi-Sürmeli Köyü Mevkii’nde yer alan 076-2022-08 Ruhsat numaralı yaklaşık 4 bin hektarlık “Jeotermal Arama Ruhsatı” sınırları içerisinde jeotermal kaynak arama faaliyeti planlanıyor. 5 milyon lira değerindeki proje kapsamında 6 noktada, 1500 metre derinlikte sondaj yapılacak. Rotary (Döner) Sondaj yöntemiyle açılacak sondaj kuyuları 1500 metre derinlikte olacak. Sondaj çalışmalarının 1 yılda tamamlanması planlanıyor. 

Sondaj ile yeraltının jeolojik ve tektoniği hakkında bilimsel veriler elde edilecek, jeotermal akışkanın kimyasal ve fiziksel özellikleri öğrenilecek. Sondaj noktalarından çıkarılacak olan su proje sahibi tarafından seracılık, ısınma, enerji vb. faaliyetler için kullanılacak. Çıkacak olan suyun hangi amaçlar için kullanılacağına, çıkan suyun fiziksel özellikleri sonucunda karar verilecek.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler