1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Nisan’da OPEC ve Rusya’nın petrol üretimi arttı

Nisan’da OPEC ve Rusya’nın petrol üretimi arttı

OPEC'in petrol üretimi Nisan ayında günde 30,25 milyon varil ile 13 ayın en yüksek seviyesini gördü. Rusya da Nisan’da petrol üretimini arttırdı.

Nisan’da OPEC ve Rusya’nın petrol üretimi arttı

Enerji Günlüğü - OPEC'in petrol üretimi Nisan ayında günde 30,25 milyon varil ile 13 ayın en yüksek seviyesini gördü. Rusya da Nisan’da petrol üretimini arttırdı.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü-OPEC’in petrol üretimi, 2020 yılı Nisan ayında Suudi Arabistan'ın öncülüğünde son 13 ayın en yüksek seviyesine çıktı. Suudi Arabistan ve Körfez bölgesindeki müttefiklerinin üretimlerini artırmalarına bağlı olarak OPEC, Nisan ayında 30,25 milyon varil/gün üretim gerçekleştirdi. Nisan'da üretim, Mart ayının revize rakamlarına göre 1,61 milyon varil/gün arttı. Nisan ayında Suudi Arabistan'ın üretimi 11,2 milyon varil/gün olurken, BAE'nin üretim 3,85 milyon varil/gün seviyesine yükseldi.

RUSYA DA ÜRETİMİNİ ARTTIRDI

Öte yandan OPEC+ ülkeleri arasında Suudi Arabistan ile doğal liderliği yürüten Rusya da Nisan ayında petrol üretimini arttırdı. Rusya Enerji Bakanlığı verilerine göre, Rusya'nın petrol üretimi Nisan ayında 11,35 milyon varil/gün ile Ocak 2019'dan bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktı. Mart ayında üretim 11,29 milyon varil/gün seviyesindeydi. Ocak 2019'da ise üretim 11,38 milyon varil/güne kadar yükselmişti.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler