1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Nisan’da yurt içi enerji üretim maliyeti yüzde 50 arttı

Nisan’da yurt içi enerji üretim maliyeti yüzde 50 arttı

Türkiye’de enerji üretim maliyeti Nisan ayında bir önceki yıla göre yaklaşık %50 artarken, bir önceki aya göre yaklaşık %10 azaldı. 

Nisan’da yurt içi enerji üretim maliyeti yüzde 50 arttı

Enerji Günlüğü - Türkiye’de enerji üretim maliyeti Nisan ayında bir önceki yıla göre yaklaşık %50 arttı. Bununla birlikte bir önceki aya göre yaklaşık %10 azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2023 yılı Nisan ayı Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) verilerine göre, ana sanayi gruplarından enerji üretim fiyatları Nisan ayında bir önceki aya göre %9,72 azalırken, bir önceki yılın aynı ayına göre %49,93 oranında arttı.

ELEKTRİK VE GAZ SEKTÖRÜNDE MALİYETLER YÜZDE 50 ARTTI

TÜİK Yurt içi üretici fiyat endeksine göre (Yİ-ÜFE) Nisan ayında sanayinin dört sektöründen biri olan elektrik, gaz, buhar sektöründe maliyetler bir önceki yılın aynı ayına göre yaklaşık %50,27 arttı. 

Sanayinin diğer sektörlerinden madencilik ve taş ocakçılığında ise maliyetlerdeki artış yaklaşık %64 olurken, imalat sektöründe %48,24 ve su temini sektöründe %72,84 oranında arttı. 

FİYATI EN FAZLA ARTAN VE AZALAN ALT SEKTÖRLER

Yıllık azalış gösteren tek alt sektör %1,03 ile kok ve rafine petrol ürünleri oldu. Buna karşılık diğer madencilik ve taş ocakçılığı ürünleri %116,52, içecekler %113,06, temel eczacılık ürünleri ve müstahzarları %93,61 ile endekslerin en fazla arttığı alt sektörler oldu.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler