1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Nissan’dan yeni elektrikli araç modelleri

Nissan’dan yeni elektrikli araç modelleri

Nissan, İngiltere’de üretilecek üç yeni elektrikli aracı duyurdu. Şirketin üretim planı üç gigafabrika ve 3 milyar sterline ulaşan yatırımdan oluşacak.

Nissan’dan yeni elektrikli araç modelleri

Enerji Günlüğü - Japon otomobil üreticisi Nissan, Birleşik Krallık'taki Sunderland fabrikasında Nissan Qashqai, JUKE ve LEAF modellerinin %100 elektrikli versiyonlarını üretecek.

Japon otomotiv şirketi Nissan, Avrupa'daki tüm yeni otomobillerinin tamamen elektrikli olacağını ve Avrupa'daki binek otomobil serisinin 2030 yılına kadar %100 elektrikli olacağını doğrulamasının ardından Birleşik Krallık'taki Sunderland fabrikasında üretilen üç modelinin %100 elektrikli versiyonlarını üreteceğini duyurdu. Sıfır emisyonlu bir gelecek vizyonuyla ilerleyen Nissan'ın gelecekteki üretim planı, Sunderland'deki EV36Zero merkezinde üç elektrikli araçtan (EV), üç gigafabrikadan ve 3 milyar sterline kadar yatırımdan oluşacak. 

Bu dönüşüm projesi sadece Nissan'ın amiral gemisi Qashqai ve JUKE crossover'larının gelecekteki tamamen elektrikli versiyonlarını üretmekle kalmayacak, yeni nesil Nissan LEAF’in de İngiltere'de üretilmesini içerecek. Hem araç hem de batarya üretimi ise, Nissan'daki rüzgar ve güneş santrallerini içerecek ve Nissan ve komşu tedarikçilerine %100 yenilenebilir elektrik sağlama kapasitesine sahip olacak EV36Zero Microgrid tarafından desteklenecek. 

Nissan'ın bu devasa yatırımı, tesis ve üretim süreci iyileştirmeleri, eğitimler dahil olmak üzere iki yeni modelin Ar-Ge ile üretimi için Birleşik Krallıktaki operasyonlarına ve daha geniş tedarik zincirine 1,12 milyar sterline kadar yatırım içeriyor. Bu, Nissan'ın EV36Zero'nun ilk aşamasında gelecekteki ilk EV için açıkladığı 423 milyon sterlinlik yatırımı takip ediyor.