1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Nitrojen piyasasındaki fırsatlar değerlendirilecek

Nitrojen piyasasındaki fırsatlar değerlendirilecek

Enerji Günlüğü - Biyokütle enerjisinde önemli yer tutan Nitrojen ve Singaz Berlin'de gerçekleştirilecek olan Konferans ile masaya yatırılacak.Geçtiğimiz...

Nitrojen piyasasındaki fırsatlar değerlendirilecek

Enerji Günlüğü - Biyokütle enerjisinde önemli yer tutan Nitrojen ve Singaz Berlin'de gerçekleştirilecek olan Konferans ile masaya yatırılacak.

Geçtiğimiz yıl İstanbul'da düzenlenen ve bu yıl yirmidokuzuncusu düzenlenecek olan Nitrojen + Singaz Konferansı 29 Şubat -3 Mart tarihleri arasında Almanya'nın başkenti Berlin'de gerçekleştirilecek.

Dünya nitrojen piyasasında Çinli üre üretiminin düşmesine ve üretim fazlalığına bağlı yaşanan düşüşün ele alınarak piyasadaki trendlerin, fırsatların ve arz talep durumunun ele alınacağı etkinlik yeni santal yatırımcılarına veya mevcut santrallerinin verimini arttırmak isteyenlere ışık tutacak.

NİTROJEN VE SİNGAZ HAKKINDA

Nitrojen Amnyak, nitrat asidi, nitratlar, siyanürler ve özellikle kimyasal gübrelerin yapımında, kimyasal bakımdan eylemsiz olması nedeniyle yüksek sıcaklık termometrelerin doldurulmasında ve koruyucu eylemsiz atmosfer oluşturulmasında, sıvı azot laboratuvarlarda düşük sıcaklıklarda kullanılır. Patlama gibi tehlikeli olaylara karşı tutuşma özelliğine sahip sıvıların depolanmasında ve gaz aktarılmasında yardımcı olur.

Çöplerin yakılmasıyla da elde edilebilen Singazın (sentetik gaz) yüzde 60'ını nitrojen (azot), yüzde 40'ını karbonmonoksit, hidrojen ve metan gazı oluşturur ve Singaz elektrik üretiminde kullanılır.

Önceki ve Sonraki Haberler