1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Nizip’te 4,5 MW’lık biyogaz tesisi kurulacak

Nizip’te 4,5 MW’lık biyogaz tesisi kurulacak

Nizip Biyogaz Elektrik, Gaziantep’in Nizip ilçesinde kuracağı 4,5 MW’lık biyogaz santralinde günde 900 ton büyükbaş hayvan gübresi ve bitki dokusu atıklarından elektrik üretecek. 

Nizip’te 4,5 MW’lık biyogaz tesisi kurulacak

Enerji Günlüğü - Nizip Biyogaz Elektrik, Gaziantep’in Nizip ilçesinde kuracağı 4,5 MW’lık biyogaz santralinde günde 900 ton büyükbaş hayvan gübresi ve bitki dokusu atıklarından elektrik üretecek. 

Nizip Biyogaz Elektrik Üretim San. Ve Tic. A.Ş.tarafından Gaziantep İli, Nizip İlçesi, Doğrular Mahallesi’nde, yaklaşık 41 bin 200 m2 yüzölçümlü alan üzerinde “Nizip Biyogaz Tesisi (4,62 MWm/4,503 MWe)” kurulması planlanıyor. 

13 milyonu aşan bir bedele sahip proje kapsamında tesise gelecek olan organik içerikli atığın anaerobik ortamda, biyolojik olarak parçalanması sağlanacak. Organik içerikli atığın biyolojik olarak parçalanması esnasında açığa çıkacak olan biyogaz ise kojenerasyon ünitesinde elektrik ve sıcak su üretimi için kullanılacak. Tesiste öncelikli olarak bölgedeki hayvancılık tesislerinden kaynaklı hayvansal dışkı atıklarının nihai bertarafı sağlanacak. 

Toplam 4,62 MWm kapasite için büyükbaş hayvan gübresi ve bitki dokusu atıkları olarak toplamda 900 ton/gün tesise girdi olarak sağlanacak. Üretilen 4505,16 kWh elektrik enerjisi, orta gerilim hattına verilerek enterkonnekte ağa ulaştırılacak. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler