1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. NKP: Nükleer atıkların ülkeye kabulü halka ihanettir

NKP: Nükleer atıkların ülkeye kabulü halka ihanettir

Nükleer Karşıtı Platform NTP, nükleer atıkların Türkiye'ye girişine izin verilmesini düzenleyen iki teklifin Meclis'te kabulünü halka ihanet olarak nitelendirdi ve muhalefeti göreve çağırdı.

NKP: Nükleer atıkların ülkeye kabulü halka ihanettir

Enerji Günlüğü - Nükleer Karşıtı Platform NTP, nükleer atıkların Türkiye'ye girişine izin verilmesini düzenleyen iki teklifin Meclis'te kabulünü halka ihanet olarak nitelendirdi ve muhalefeti göreve çağırdı.  

Nükleer Karşıtı Platform (NKP), kamuoyu Paris İklim Anlaşması ile meşgulken yeni nükleer anlaşmaların sessiz sedasız Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’ndan geçirilmesine tepki gösterdi. NKP, başka ülkelerin nükleer santral atıklarının Türkiye'ye kabulü ve kazalardan zarar görecek üçüncü tarafların tazmin hakları gibi hayati konuları içeren iki kanun teklifinin Paris İklim Anlaşması’nın onaylandığı 6 Ekim 2021 tarihinde gece yarısı üzerlerinde hiçbir görüşme yapılmadan TBMM’de kabul edilmesinin Paris İklim Anlaşması’nın amaçları hakkında kamuoyunda şüphe uyandırdığını belirtti. Platform, “Paris İklim Anlaşması nükleer enerjinin truva atı mı!” Şeklinde tepki gösterdi.

NKP tarafından yapılan açıklamada, “Toplum ve doğanın çözüm bekleyen sorunları her geçen gün büyürken, nükleer santrallarla ilgili bu denli önemli maddelerin gece yarısı TBMM Genel Kurulu’ndan geçirilmesini açıkça halka ihanet olarak değerlendiriyoruz. Başka ülkelerin nükleer atıklarının kabul edilmesinin, olası kazalardan ya da sızıntılardan doğacak tazminat haklarının konu edildiği bu yasa maddeleri hakkında hiçbir sözlü ve yazılı itirazda bulunmayan bütün siyasi partiler ve milletvekillerinin sorumlu olduğunun altını çiziyoruz. Ülkemizin geleceğini ilgilendiren hayati konuların TBMM Genel Kurulu’ndan hızla geçirilmesini kabul etmiyoruz. Meclis’te grubu bulunan tüm muhalefet partilerini bu yasanın iptaline karşı göreve davet ediyoruz” denildi.

"MUHALEFETİN TUTUMU ANLAŞILABİLİR DEĞİL"

Nükleer santrallarla ilgili bu denli önemli maddelerin görüşler alınmadan gece yarısı TBMM Genel Kurulu’ndan geçirilmesini açıkça halka ihanet olarak değerlendirdiklerini belirten NKP, “2019 yılından bu yana muhalefet partilerinden hiçbir milletvekilinin Nükleer Karşıtı Platformlara, çevre-ekoloji örgütlerine, ilgili meslek odalarına bilgi vermemesi, destek istememiş olması anlaşılabilir bir durum değildir” açıklamasında bulundu.

 

Etiketler : , , , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler