1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. NKP: Nükleer lobicilere izin vermeyeceğiz

NKP: Nükleer lobicilere izin vermeyeceğiz

Enerji Günlüğü - İstanbul Nükleer Karşıtı Platform, nükleer lobicilerin ülkeyi kirletmesine izin vermeyeceklerini belirterek bugün başlayan 2. İstanbul...

NKP: Nükleer lobicilere izin vermeyeceğiz

Enerji Günlüğü - İstanbul Nükleer Karşıtı Platform, nükleer lobicilerin ülkeyi kirletmesine izin vermeyeceklerini belirterek bugün başlayan 2. İstanbul Nükleer Santraller Zirvesi'ni deşifre edeceğini açıkladı.

İstanbul Nükleer Karşıtı Platform bir basın açıklaması yaparak bugün başlayan 2. İstanbul Nükleer Santraller Zirvesi'nin bir lobi faaliyeti olduğunu ve nükleer lobicilerin ülkeyi kirletmesine izin vermeyeceklerini ifade etti.

Açıklamada, Fukuşima Faciası’ndan sonra nükleer teknoloji kullanımının gerilemesi nedeniyle, nükleer sermayenin gözünü daha çok bizim gibi ülkelere dikmesine yol açtığı belirtilerek, Akkuyu ve Sinop'tan sonra üçüncü nükleer santral kurulması hazırlıklarının yapıldığı bugünlerde 2. Nükleer Santraller Zirvesi adı altında yapılan nükleer lobi faaliyetlerinin deşifre edilmesinin büyük önem taşıdığı ifade edildi.

Bu nedenle, Nükleer Karşıtı Platform İstanbul Bileşenleri, 19 Mart 2015 Perşembe günü saat: 13.00'de Zirve'nin yapılacağı Grand Cevahir Otel önünde bu "Nükleer Lobi" toplantısını deşifre etmek için basın açıklaması yapacağı duyuruldu.

II. İSTANBUL NÜKLEER SANTRALLER ZİRVESİ BAŞLADI

Önceki ve Sonraki Haberler