1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. NKP: Nükleer tehlikeli, kirli ve pahalıdır

NKP: Nükleer tehlikeli, kirli ve pahalıdır

Enerji Günlüğü - Nükleer Karşıtı Platform (NKP) nükleer enerjinin tehlikeli, kirli ve pahalı olduğunu, dünyamızın ve ülkemizinnükleer atıklarla...

NKP: Nükleer tehlikeli, kirli ve pahalıdır

Enerji Günlüğü - Nükleer Karşıtı Platform (NKP) nükleer enerjinin tehlikeli, kirli ve pahalı olduğunu, dünyamızın ve ülkemizinnükleer atıklarla kirletilmesini istemediğini açıkladı.

Nükleer Karşıtı Platform (NKP) Fukuşima nükleer felaketinin 4. yıl dönümünde, 4 yıl boyunca "Fukuşima'da yeni sızıntı" haberlerini okuduğumuza dikkat çekerek, Bu sızıntı haberlerine yenilerinin eklenmesini, dünyamızın ve ülkemizin nükleer atıklarla kirletilmesini istemediklerini açıkladı.

Binlerce yıl sürecek radyoaktif bir tehlikenin içinde yaşadığımıza dikkat çekilen açıklamada, Dünyada var olan her nükleer santralin de süreğen nükleer felaket zincirinin yeni aday halkası olduğu ifade edildi.

Açıklamada, ""Nükleer Rönesans" diye ülkemizde de çokça gündeme getirilen süslü balonlar sönmüş olmasına karşın, nükleer lobiler her boşluğu kullanmak üzere harekete geçiyorlar. Ne yazık ki ülkemizde "Dediğim dedik, çaldığım düdük" misali çocuksu bir inatla ama bir çocuğun sahip olduğu duyarlılıktan bile yoksun bir anlayışla nükleer santrallar kurulmak isteniyor." denildi.

Almanya Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel'in, 5 gün önce Brüksel'de nükleer enerji santrallarının desteklenmesine karşı yaptığı açıklamaya değinilerek, "AKP iktidarı ise yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına değil, nükleer santraldan üretilecek elektriğe alım garantisi veriyor. Rusya'yı ülkemizde bedava nükleer santral sahibi yapan iktidar, dış politikaya alet ettiği nükleer pazarlığın üstünü şoven duygularla örtmek için, nükleer santral yapımında kullanılacak malzemelerin yerli olacağı söylemini ön plana çıkarmaya çalışıyor.

Evet nükleer enerji; tehlikeli, kirli ve pahalıdır. Ne Akkuyu'da ne Sinop'ta ne İğneada'da, ne de dünyamızın hiçbir yerinde nükleer santrallar kurulmasını istemiyoruz." denildi.

ALMANYA'DAN NÜKLEERE KAMU DESTEĞİ YOK

Önceki ve Sonraki Haberler