1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Noble Energy, küçük rakibini yuttu

Noble Energy, küçük rakibini yuttu

Enerji Günlüğü - Noble Enerji, kaya petrolü üreticisi Rosetta Resources'ı borçlarıyla birlikte 3.7 milyar dolara satın alıyor.Düşen petrol fiyatları...

Noble Energy, küçük rakibini yuttu

Enerji Günlüğü - Noble Enerji, kaya petrolü üreticisi Rosetta Resources'ı borçlarıyla birlikte 3.7 milyar dolara satın alıyor.

Düşen petrol fiyatları nedeniyle kaya petrolü üreticisi Rosetta Resources satılıyor. Amerikan enerji şirketi Noble Enerji, daha küçük rakibi olan Rosetta Resources'ı 2.1 milyar dolara satın alıyor. Satın alım bedeline şirketin borçları da dahil edilecek ve toplamda 3.7 milyar dolara malolacak.

Rosetta'nın satılışı, kaya petrolü üreticilerinin, üretim düzeyini korumak için yeni sondaj yapamayacak kadar zayıf duruma düştüklerine ve yatırımcıları için en iyi seçeneğin satın alım teklifini kabul etmek olduğuna işaret ediyor. Noble için ise anlaşma kaya gazı alanında ilk pozisyonlarını kazandırması açısında önemli.

Noble CEO'su Dave Stover, bu satın almayla kaya petrolü üretiminde ABD'de en ekonomik iki bölgeye giriş yaptıklarını belirterek memnuniyetini dile getirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler