1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Noble Enerji, Akdeniz`de ikinci sondajı yapacak

Noble Enerji, Akdeniz`de ikinci sondajı yapacak

Enerji Günlüğü - Noble Enerji, Güney Kıbrıs'ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi'nde bulunan 12. parselde ikinci sondajını Haziran'da yapacak. Rum Hidrokarbon...

Noble Enerji, Akdeniz`de ikinci sondajı yapacak

Enerji Günlüğü - Noble Enerji, Güney Kıbrıs'ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi'nde bulunan 12. parselde ikinci sondajını Haziran'da yapacak. Rum Hidrokarbon Şirketi Başkan Yardımcısı Solon Kasinis, sondaj öncesinde Limasol Limanı'nda gerekli ön hazırlıkların yapıldığını kaydetti. Solon Kasinis, Güney Kıbrıs'ın bu yıl sonuna kadar bazı ön satışlar yaparak hidrokarbonlardan gelir elde edebileceğini kaydetti. Kasinis, Haziran ayına kadar doğalgaz terminali konusunda da ilk planların hazır olmasının beklendiğini açıkladı.

Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis ve Ticaret Bakanı Yorgos Lakkotripis'in de bugün İsrail'e gideceğini hatırlatan Kasinis; Rum lider Nikos Anastasiadis'in Mayıs ayında İsrail'e yapacağı ziyarette de İsrail ile anlaşmaların imzalanmasının beklendiğini söyledi. Solon Kasinis, ayrıca benzer gezilerin Lübnan'a da yapılacağını duyurdu.

Önceki ve Sonraki Haberler