1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Noble İsrail sahasından Mısır`a gaz gönderecek

Noble İsrail sahasından Mısır`a gaz gönderecek

Enerji Günlüğü - Noble Energy, İsrail'in doğalgaz sahalarından Kuzey Afrika ülkelerine doğalgaz ihraç etmek için Mısır yetkilileri ile görüşmeler...

Noble İsrail sahasından Mısır`a gaz gönderecek

Enerji Günlüğü - Noble Energy, İsrail'in doğalgaz sahalarından Kuzey Afrika ülkelerine doğalgaz ihraç etmek için Mısır yetkilileri ile görüşmeler yürütüyor.

Konuya yakın bir Mısırlı kaynak Reuters'a ithal edilecek doğalgazın miktarı ile ilgili görüşmelerin yürütüldüğünü söyledi.

İsrail'in en büyük açık deniz doğalgaz sahaları olan Leviathan ve Tamar sahalarında işletmeci şirket olan Amerikalı enerji şirketi Noble Energy'nin Kuzey Afrika ülkelerine doğalgaz ihraç etmek için Mısır yetkilileri ile görüşmeler yürüttüğü belirtildi.

Mısır'a doğalgaz ihracatı İsrail'in Mısır'ın hiç kullanılmayan ihracat terminallerini kullanarak Avrupa ve Asya piyasalarına ulaşma imkanı elde etmesini sağlayacak.

İsrail, komşuları olan Ürdün, Mısır ve Filistin'e doğalgaz ihraç etmeye başlayacağı yönlü bölgesel stratejisini açıkladı.

Noble Energy İsrail Rekabet Kurumu'nun doğalgaz sahalarında tekelleşmeyi önlemek için bazı önlemler alması üzerine İsrail sahalarında durum netleşene kadar yatırım yapmayacağını açıklamıştı.

DELEK VE NOBLE İSRAİL'DEKİ GAZ HİSSELERİNİ SATABİLİR

Önceki ve Sonraki Haberler