1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Noble Tamar sahasından hisse satışı görüşmeleri yürütüyor

Noble Tamar sahasından hisse satışı görüşmeleri yürütüyor

Enerji Günlüğü - Noble Energy, İsrail karasularında bulunan Tamar gaz sahasındaki hisselerinin yüzde 11'inin satışı için görüşmeler yürütüyor. İsrail...

Noble Tamar sahasından hisse satışı görüşmeleri yürütüyor

Enerji Günlüğü - Noble Energy, İsrail karasularında bulunan Tamar gaz sahasındaki hisselerinin yüzde 11'inin satışı için görüşmeler yürütüyor. 

İsrail basınında yer alan habere göre, Amerikan enerji şirketi Noble Energy, İsrail hükümetinin enerji sahalarındaki tekelleşmeyi önlemek için aldığı karar uyarınca Tamar sahasındaki payını azaltmak için görüşmeler yürütüyor. Noble Energy'nin altı yıl içinde Tamar gaz sahasındaki hisselerini yüzde 36'dan yüzde 25'e düşürmesi gerekiyor. 

Satış fiyatının bir ila 1.1 milyar Dolar olarak tahmin edildiği görüşmelerin Noble Energy tarafından Doğu Akdeniz'in en büyük gaz rezervi olan ve yine İsrail karasularında bulunan Leviathan gaz sahasına yatırım yapmak için erken sonlandırılması bekleniyor. 

Noble Energy 2015 yılında 2.44 mliyar Dolar zarar açıkladı. Noble, geçen yıl da Kıbrıs karasularında bulunan Afrodit gaz sahasından BG'ye hisse satmıştı. Karish ve Tanin gaz sahalarından yüzde 47 hissesini de İsrailli Delek Group'a satmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler