1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Non Stop Ticaret, Akyazı’da motor yağı üretecek

Non Stop Ticaret, Akyazı’da motor yağı üretecek

Non Stop Ticaret, 18,3 milyon TL yatırımla Sakarya’da Atık Yağ Geri Kazanım ve Motor Yağı Üretim Tesisi kuracak. Tesiste yılda 20 bin ton atık yağ işlenecek.

Non Stop Ticaret, Akyazı’da motor yağı üretecek

Enerji Günlüğü - Sakarya’nın Akyazı ilçesinde kurulacak olan tesiste, yılda 20 bin ton atık yağ işlenerek yılda 19 bin 360 ton yüksek kaliteli motor yağı üretilecek. 

Sakarya İli, Akyazı İlçesinde Non Stop İç ve Dış Tic. Ltd. Şti. tarafından “Atık Yağ Geri Kazanım ve Motor Yağı Üretim Tesisi” kurulması ve işletilmesi planlanıyor. Projenin değeri 18,3 milyon TL olarak öngörülüyor. 

Proje kapsamında 11 bin 305 metrekarelik alanda kurulacak tesiste, çevre ve insan sağlığını tehdit eden ve çağımızın en önemli problemlerinden biri olan atık yağların, rafinasyon teknolojisi ile baz yağa dönüştürülecek. Tesiste, Thin Film Tekniği ile %100 yanmış yağdan yapılan geri kazanımda yüksek oranda motor yağı elde edilecek. Baz yağın kalitesi, ham asit yöntemine göre çok daha yüksektir ve bu yöntemin ürünü, ham petrolden üretilen yağa göre daha kalitelidir. 

Planlanan Atık Yağ Geri Kazanım Tesisi yılda 20 bin ton atık yağ işleme kapasitesi ile çalışacak. Bu yağın yaklaşık %96-98’i geri kazanılacak. Geri kazanım sonrası elde edilen yılda 15 bin ton baz yağ ve 2 bin 600 ton hafif yağdan da yılda 19 bin 360 ton motor yağı üretilecek.

Motor yağları, sanayi yağları, sentetik yağlar, yarı sentetik yağlar ve yağlama yağlarının kullanımı sonrasında oluşan bu atık yağların depolanması için 1 milyon litre kapasiteli depolama tankı bulunacak.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler