1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Nordex, Kartal RES'e türbin sağlayacak

Nordex, Kartal RES'e türbin sağlayacak

VRES Enerji, Eskişehir’deki Kartal Rüzgar Santrali’ne ilave edeceği 8 adet rüzgar türbini için Alman Nordex ile anlaştı.

Nordex, Kartal RES'e türbin sağlayacak

Enerji Günlüğü - Alman rüzgar türbini üreticisi Nordex Grubu, Türkiye'den 56 MW'lık sipariş aldı. Eskişehir’deki Kartal RES’in ilave türbinleri Nordex tarafından sağlanacak.

VRES Enerji, Eskişehir ilinde bulunan Kartal Rüzgar Eneri Santrali’ne (RES) 56 MW'lık ilavesi için 8 adet N163/6.X türbini tedarik etmek üzere Nordex ile anlaştı. Alman rüzgar türbini üreticisi Nordex ile yapılan anlaşma, on yıllık bir Premium Hizmet sözleşmesini de kapsıyor. Nordex tarafından yapılan açıklamaya göre, türbinlerin kurulumu 2024 yılı ortasında gerçekleştirilecek.

“TÜRKİYE’DEKİ GÜÇLÜ KONUMUMUZU GÜÇLENDİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Nordex Türkiye ve Orta Doğu Bölge Başkan Yardımcısı Ender Ozatay, yaptığı açıklamada, müşterilerinin teknolojilerine ve deneyimli ekiplerine olan sürekli güvenleri için minnettar olduklarını belirterek, “Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), geçtiğimiz günlerde depolamalı yenilenebilir projeler için önümüzdeki 10 yıllık dönem için 25 GW önlisans kapasitesi açıkladı. Türkiye'deki güçlü konumumuzu güçlendirmeyi hedefliyoruz” dedi. 

Nordex Group, yılın ikinci çeyreğinde Türkiye'den toplamda 101 MW sipariş aldı. Şirket bugüne kadar bölgede 3.571 MW kurulum yaptı ve 889 MW'lık ek kurulum ise halen yapım aşamasında bulunuyor. 2022 yıl sonu itibarıyla Nordex, 40'tan fazla ülkede 43 GW'tan fazla rüzgar enerjisi santrali kurdu ve 5,7 milyar euro gelir elde etti. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler