1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Nordex`in 11 türbini Adıyaman yolunda...

Nordex`in 11 türbini Adıyaman yolunda...

Enerji Günlüğü - Tektuğ Elektrik Üretim AŞ'ye ait Sincik'teki rüzgâr enerjisi santrali için Nordex ve alt yüklenicileri tarafından üretilen 11 rüzgar...

Nordex`in 11 türbini Adıyaman yolunda...

Enerji Günlüğü - Tektuğ Elektrik Üretim AŞ'ye ait Sincik'teki rüzgâr enerjisi santrali için Nordex ve alt yüklenicileri tarafından üretilen 11 rüzgar türbini ekipmanlarının Adıyaman'a taşınmasına başlandı.
Enerji lojistiği alanında öne çıkan Hareket Taşımacılık'tan verilen bilgiye göre Adıyaman Sincik'te kurulacak 27.5 megawatt'lık kurulu güce sahip rüzgar santralinin türbin ve kulelerinin bölgeye taşıma çalışmaları başladı. Nordex tarafından Adıyaman’ın Sincik Bölgesi’ndeki santral için üretilen 2.5 MW'lik 11 adet Nordex N90 Rüzgar Santrali ekipmanları, İskenderun Limanı ve Gaziantep’ten alınarak santralin kurulacağı şantiye sahasına götürülüyor.
Bu yılın sonbaharı başlarında söz konusu türbinlerin dikimine başlanması planlanıyordu. Sincik rüzgâr santrali projesinin, 12 aylık ortalama 6.9 m/s rüzgâr hızı ile yılda 60 GWh'lik elektrik üretmesi bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler