1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Norm Salihli güneş elektriği kullanacak

Norm Salihli güneş elektriği kullanacak

Manisa’nın Salihli ilçesinde iki adet güneş enerji santrali kurulacak. Norm Salihli şirketi elektrik ihtiyacı için kuracağı santraller için yaklaşık 374 milyon TL yatırım yapacak. 

Norm Salihli güneş elektriği kullanacak

Enerji Günlüğü - Norm Salihli, elektrik ihtiyacını karşılamak amacıyla Manisa’da 13 MW ve 12,6 MW kurulu gücünde olmak üzere iki Güneş Enerji Santrali (GES) kuracak. 

Bağlantı elemanları üreticisi Norm Salihli Vida Ve Civata Makine San. Ve Tic. A. Ş. tarafından Manisa İli, Salihli İlçesi sınırları içinde iki adet güneş enerji santrali (GES) kurulması planlanıyor. Santrallerde üretilen elektrik şirketin elektrik tüketimi ile mahsuplaşılacak.

112 bin m2’lik alanda kurulması planlanan 13 MW kurulu gücünde Güneş Enerji Santralinde (GES) 455 Wp çıkış gücü kapasitesine sahip 29.648 adet fotovoltaik panel ve 130 adet 100 KTL invertör kullanılacak. Projenin değeri yaklaşık 239 milyon TL olarak hesaplanıyor.

234,5 milyon TL değerindeki diğer güneş enerji santralinin kurulu gücü ise 12,6 MW olacak. Yaklaşık 103 bin metrekarelik alanda kurulacak santralde  455 Wp çıkış gücü kapasitesine sahip 27.984 adet fotovoltaik panel ve 126 adet 100 KTL invertör kullanılması planlanıyor. 

Santrallerde güneşten elde edilecek enerjinin elektrik enerjisine dönüştürülerek en yakın şebeke sistemine verilmesi sağlanarak, hem yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı sağlanacak hem de ülke ekonomisine katkı sağlanmış olacak. Santrallerde üretilen elektrik, şirketin elektrik tüketimi ile mahsuplaşılacak.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler