1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Northvolt Avrupa’nın en büyük batarya fabrikasını kuracak

Northvolt Avrupa’nın en büyük batarya fabrikasını kuracak

İsveçli batarya üreticisi Northvolt, Polonya’da Avrupa’nın en büyük batarya fabrikasını kuracak.

Northvolt Avrupa’nın en büyük batarya fabrikasını kuracak

Enerji Günlüğü - İsveçli batarya üreticisi Northvolt, Polonya’da Avrupa’nın en büyük batarya fabrikasını kuracak.

Elektrikli araçlar için lityum iyon teknolojisinde uzmanlaşmış İsveçli batarya geliştiricisi ve üreticisi Northvolt, enerji depolama çözümleri için Avrupa'nın en büyük batarya tesisi olduğu iddia edilen binanın inşasına 200 milyon dolar yatırım yapacağını duyurdu.

Önümüzdeki yıl üretime başlaması beklenen 50.000 metrekarelik fabrika, Polonya'nın Gdańsk kentinde inşa edilecek. İki aşamalı olarak işletilecek fabrikanın ilk üretim kapasitesi 5 GWh olacak ve ardından 12GWh’a kadar çıkarılabilecek. Fabrika, lityum iyon pil hücrelerini İsveç, Skellefteå'da bulunan Northvolt Ett gigafactory’den alacak.

Fabrikanın genişletilmesi ile bağlantılı olarak yeni bir mühendislik Ar-Ge mükemmellik merkezi de kurulacak. Fabrika, Gdańsk bölgesinde 500 yeni iş imkanı yaratacak.

“FABRİKA AVRUPA’NIN ELEKTRİK ŞEBEKESİNİ DESTEKLEYECEK”

Northvolt'un Kurucu Ortağı ve İcra Kurulu Başkanı Peter Carlsson, yeni fabrikanın, Avrupa'nın elektrik şebekesinin ve endüstrisinin dönüşümünü desteklemek için sofistike, sürdürülebilir enerji depolama sistemleri sunacağını söyledi.

Avrupa’nın endüstriyel geleceği için batarya hücresi üretim kapasitesini güvence altına almanın çok önemli olduğunu belirten Carlsson, “Ancak hücreleri gerçek dünya çözümlerine entegre etmek için gerekli olan endüstriyel kapasite de aynı derecede kritik önemde” ifadesini kullandı. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler