1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Norveç doğal gaz hattı fiyat tarifesi davasını kazandı

Norveç doğal gaz hattı fiyat tarifesi davasını kazandı

Enerji Günlüğü - Norveç hükümeti aleyhine gaz hattı tarifesini düşürdüğü gerekçesiyle hatta hisse sahibi dört şirket  tarafından açılan...

Norveç doğal gaz hattı fiyat tarifesi davasını kazandı

Enerji Günlüğü - Norveç hükümeti aleyhine gaz hattı tarifesini düşürdüğü gerekçesiyle hatta hisse sahibi dört şirket  tarafından açılan davayı Norveç hükümeti kazandı. 

Gassled Boru Hattı'nda yüzde 42.2 hisseye sahip olan Allianz, UBS, Abu Dhabi Investment Authority ve Kanada Emeklilik Planı Yatırım Kurulu'na ait enerji şirketleri Solveig Gas, Silex Gas, Njord Gas Infrastructure ve Infragas tarafından hükümetin doğal gaz boru hattı tarifesinde yaptığı kesintinin 2018 yılına kadar gelirlerinde 1.8 milyar dolar kayba sebep olacağı ve bunun illegal olduğu gerekçesiyle hükümet aleyhine açtıkları dava Norveç hükümeti lehine sonuçlandı. 

Borgarting Temyiz Mahkemesi, oybirliğiyle aldığı kararda, devletin denizdeki doğalgaz boru hatlarındaki tarifeleri düşürme hakkını kullandığını ve devletin davacılardan 42,2 milyon kron aktararak masraflarını karşılama hakkına sahip olduğunu ilan etti.

Dört şirket 2011 ve 2012 yıllarında Norveç hükümetinden hisse satın almışlar ve hükümetin Gassled boru hattında hissesi yüzde 45.8 olarak kalmıştı. Kısa bir süre sonra da hükümet boru hattı tarifesini düşürmüştü. 

Önceki ve Sonraki Haberler