1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Norveç, doğalgaz sektörünün sınırları genişlettiğine inanıyor

Norveç, doğalgaz sektörünün sınırları genişlettiğine inanıyor

Enerji Günlüğü - Norveç, Petrol ve Doğalgaz  sektörünün diğer sektörlere yaptığı yatırımların genel anlamda toplum için son derece önemli...

Norveç, doğalgaz sektörünün sınırları genişlettiğine inanıyor

Enerji Günlüğü - Norveç, Petrol ve Doğalgaz  sektörünün diğer sektörlere yaptığı yatırımların genel anlamda toplum için son derece önemli olduğunu düşünüyor.

Norveç Petrol ve Doğalgaz Birliği tarafından Cuma günü yayınlanan bir basın açıklamasında, Norveç Petrol ve Doğalgaz endüstrisindeki yeniliklerin seyahat, ilaç ve yenilenebilir çevresel teknolojilerde yan ürünler yaratarak her gün sınırları genişlettiği ifade edildi.

TEKNOLOJİ TRANSFERİ İSKANDİNAVLARIN YARARINA

Norveç Petrol ve Doğalgaz Birliği Genel Başkanı Gro Brækken ise, petrol ve doğalgaz sektöründeki teknoloji transferlerinin İskandinav ülkelerinin yararına olacağını belirterek,sektördeki rekabetliliği azaltmamalarının önemli olduğunu,  bu sayede bu işin en iyi yapanlar tarafından yapılmasının sağlanacağını söyledi. Brækken aynı zamanda, ek keşif ve üretim için yeni sahaların işlenmesi çağrısında bulundu.

NORVEÇ MODELİ

Norveç dünyanın 5. büyük petrol ve 2. büyük doğalgaz ihracatçısı ve AB üyesi değil.Norveç hükümeti, petrol ve doğalgazdan elde ettiği geliri geleceğe yatırım olarak "Petrol Fonu'nda" toplarken, fondaki para, hisse senedi ve tahvillerde değerlendiriliyor. Fonun neredeyse yarısı Norveç dışındaki borsalarda işletilirken, geri kalan kısmı ise devlet tahvili olarak kullanılıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler