1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Norveç, enerjide yeni teknolojiler için fon ayırdı

Norveç, enerjide yeni teknolojiler için fon ayırdı

Enerji Günlüğü -Norveç, kıta sahanlığında etkin maliyet ve performans sağlayacak yeni enerji teknolojisi için hükümet 30 milyon Norveç Kronu fon ayırdı.Oslo...

Norveç, enerjide yeni teknolojiler için fon ayırdı

Enerji Günlüğü -Norveç, kıta sahanlığında etkin maliyet ve performans sağlayacak yeni enerji teknolojisi için hükümet 30 milyon Norveç Kronu fon ayırdı.

Oslo Ticaret Müsavirligi,Norveç kıta sahanlığında petrol araştırma ve çıkarılma faaliyetlerinde maliyeti düşürmek ve etkinlik ve performansı artırmayı açmaçlayan ve Norveç Araştırma Konseyi tarafından çalıştırılan Demo 2000 programı için hükümetin 2016 yılı bütçesinde 30 milyon Norveç Kronu fon ayırdığını bildirdi.

Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende, konu ile ilgili olarak bilgi ve sanayi gelişimini artırmanın Hükümetin Kuzey politikasında öncelik olduğunu ve bu alanlara yatırım yapmanın Kuzeye yapılacak yatırımların sorumluluk ve sürdürülebilirliğini mümkün kıldığını söyledi.

Öte yandan, Norveç Petrol ve Enerji Bakanlığı'nın 2016 yılı bütçesinde Demo 2000 programı yoluyla petrolle ilgili teknolojilerin geliştirilmesi için 155 milyon Norveç Kronu tahsis edilmesini talep ettiği ifade edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler