1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Norveç karasularında rezervlerin yarısı duruyor

Norveç karasularında rezervlerin yarısı duruyor

Enerji Günlüğü - Norveç Münhasır Kıta Sahanlığı içindeki petrol ve doğalgaz rezervlerinin yarısının hala çıkarılmadığı ifade edildi.Norveç...

Norveç karasularında rezervlerin yarısı duruyor

Enerji Günlüğü - Norveç Münhasır Kıta Sahanlığı içindeki petrol ve doğalgaz rezervlerinin yarısının hala çıkarılmadığı ifade edildi.

Norveç Petrol Müdürlüğü (NPD) 2014 yılında Norveç Münhasır Kıta Sahanlığı içindeki petrol ve doğalgaz çalışmalarının negatif görünümüne rağmen geçen yıl görünümün pozitif olduğunu açıklayarak, rezervlerin yaklaşık yarısının henüz çıkarılmadığı tahmininde bulundu.

NPD verilerine göre, 2015 yılında 56 gibi rekor düzeyde petrol ve doğalgaz kuyusu açıldı ve toplam 82 saha işletildi. On yıl önce işletilen saha sayısı 51 idi.

UZUN VADELİ DEĞER YARATMAK KAZANDIRIR

Norveç karasularına yapılacak petrol ve gaz yatırımlarında kısa vadeli kazançlardan ziyade uzun erimli değer yaratmayı teşvik ediyor.

NPD müdürü Bente Nyland şirketlerin uzun vadeli değer yaratmaktan ziyade kısa vadeli kazançlara meyilli olduklarını gözlemlediklerini belirterek, şirketlerin akıllı kararlar alıp uzun vadeli perspektifle hareket ettikleri taktirde bu yıl çalışmaların daha yüksek değer yaratacağını ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler