1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Norveç kripto madenciliğine elektrik vergi indirimini kaldırıyor

Norveç kripto madenciliğine elektrik vergi indirimini kaldırıyor

Elektrik ihtiyacı artan Norveç, kripto paralar için altı yıldır uyguladığı elektrik vergi indirimini kademeli olarak sona erdirmeyi planlıyor. 

Norveç kripto madenciliğine elektrik vergi indirimini kaldırıyor

Enerji Günlüğü - Norveç hükümeti, ülkenin elektrik ihtiyacı nedeniyle kripto madenciliği işletmelerinin enerjiyi daha ucuza kullanmasını sağlayan vergi indirimini kaldıracak.

Norveç hükümeti, 2016'dan beri kripto madenciliği işletmelerinin enerjiyi daha ucuza kullanmasını sağlayan vergi indirimini kaldıracağını açıkladı. 

Açıklamada, 2016’dan bu yana elektrik piyasasının çok değiştiği ve ülkenin şu an madenciler tarafından kullanılan elektriğe ihtiyacı olduğu belirtildi. Bu nedenle ülkede faaliyet gösteren veri merkezlerinin, Bitcoin (BTC) madencileri için politikada olası bir değişikliği temsil eden diğer endüstrilerle aynı elektrik vergisi oranlarına tabi tutulması gerektiği kaydedildi.

VERGİ İNDİRİMİNİN KALDIRILMASI 14 MİLYON DOLAR GELİR GETİREBİLECEK

Norveç maliye bakanı Trygve Slagsvold Vedum yaptığı açıklamada, “Şu anda, enerji piyasasında veri merkezleri için 2016'da uyguladığımız indirimli oranın tanıtıldığı zamana göre tamamen farklı koşullardayız. Güç kaynağı birçok yerde şu anda baskı altında ve bu da fiyatların yükselmesine neden oluyor. Aynı zamanda, Norveç'te kripto para madenciliğinde de bir artışın olduğunu görüyoruz. Bu güce toplum için ihtiyacımız var” dedi. Vedum’a göre, madencileri standart elektrik vergisi oranlarına tabi tutmak 14 milyon dolardan fazla gelir getirebilecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler