1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Norveç Kuzey Kutbu Adalarındaki son kömür ocağını kapatacak

Norveç Kuzey Kutbu Adalarındaki son kömür ocağını kapatacak

Norveçli kamu kömür şirketi SNSK, dünyadaki her yerden çok daha hızlı ısınan Kuzey Kutbu Adalarındaki son kömür ocağını 2023 yılında kapatacak.

Norveç Kuzey Kutbu Adalarındaki son kömür ocağını kapatacak

Enerji Günlüğü - Norveçli kamu kömür şirketi SNSK, dünyadaki her yerden çok daha hızlı ısınan Kuzey Kutbu Adalarındaki son kömür ocağını 2023 yılında kapatacak.

Norveç'in devlete ait kömür şirketi Store Norske Spitsbergen Kullkompani (SNSK) yaptığı açıklamada, Arctic Svalbard takımadalarındaki son kömür madenini 2023'te kapatacağını duyurdu. Açıklamada 120 yıldır işletilmekte olan madenin kapatılmasının 80 kişinin işini kaybetmesine yol açacağı kaydedildi. 

SON İKİ YILDA ÜRETİM ARTTIRILACAK

Bununla birlikte son kömür madeni kalan iki yıl boyunca yüksek küresel fiyatlardan yararlanarak ihracatı artırmak için üretimini mevcut 90.000 tondan yılda 125.000 tona çıkaracak.

Şirket son yirmi yılda adalardaki büyük madenlerini kapatmıştı. Daha küçük olan 7’inci ocağı ise, öncelikle yerel bir kömür yakıtlı elektrik santraline tedarik sağlamak için açık tutuyordu. 

Kuzey Kutbu adaları, dünyanın hemen hemen her yerinden daha hızlı ısınıyor ve Norveç, büyük bir petrol ve gaz üreticisi olmaya devam etmesine rağmen, genel emisyonlarını azaltmayı hedefliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler