1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Norveç seçimlerini petrol belirleyecek

Norveç seçimlerini petrol belirleyecek

Enerji Günlüğü - Norveç’te yapılacak olan Parlamento seçimlerinde petrol sektörüne ilişkin tutum belirleyici bir rol oynayacak.Norveç Meclis seçimlerinde...

Norveç seçimlerini petrol belirleyecek

Enerji Günlüğü - Norveç’te yapılacak olan Parlamento seçimlerinde petrol sektörüne ilişkin tutum belirleyici bir rol oynayacak.

Norveç Meclis seçimlerinde seçmenin tutumunu belirlemesinde ülke ihracatının yarısını oluşturan ve 180 binin üzerinde istihdam sağlayan bir numaralı endüstri alanı olan petrol sektörüne ilişkin tutumun kilit bir rol oynayacağı belirtiliyor. 

Son dört yıldır desteğini artıran ve yüzde 5 oranında oy oranına sahip olan Yeşiller Partisi seçmenlere ülkede petrol keşfinin durdurulmasını ve 15 yıl içinde de üretimin kademeli olarak sonlandırılması sözünü veriyor. Parti petrol sektöründeki istihdamın da açıkdeniz rüzgar endüstrisi ve ormancılık ve balıkçılık sektörlerine kaydırılması gerektiğini vurguluyor.

Muhafazakar sağ kanat bloğu ile muhalefetteki İşçi Partisi’nin oylarının başabaş olması nedeniyle petrol sektörünün artık sonlandırılması gerektiğini savunan Yeşiller Partisi’ne desteğin belirleyici olacağı ifade ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler