1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Norveç sularında rüzgar elektriğiyle gaz üretilecek

Norveç sularında rüzgar elektriğiyle gaz üretilecek

Norveç sularındaki Troll ve Oseberg petrol sahalarının elektrik ihtiyacı için 1000 MW kapasiteli yüzer Rüzgar Santrali kurulması planlanıyor.

Norveç sularında rüzgar elektriğiyle gaz üretilecek

Enerji Günlüğü - Norveç karasularında 1000 MW’lık bir yüzer rüzgar santrali kurulması planlanıyor. 5 şirket olası seçenekleri araştırıyor. 

Enerji şirketleri Equinor, Petoro, TotalEnergies, Shell ve ConocoPhillips, Norveç'in Bergen kentinin yaklaşık 65 km batısındaki Troll petrol ve doğal gaz sahası alanında 1000 MW'lık bir yüzer denizüstü (offshore) rüzgar santrali inşa etmek için olası seçenekleri araştıran bir çalışma başlattı. 2023'te çalışmanın tamamlanması ve bir yatırım kararı bekleniyor.

Şirketler, Trollvind projesinin 2027'den itibaren yılda 4.3 terrawatt-saat elektrik sağlayacağını açıkladı. Proje ile üretilen elektrik, Troll ve Oseberg petrol sahaları için gereken elektriğin çoğunu sağlayabilecek. 

"DÜŞÜK EMİSYONLU PETROL VE GAZ ÜRETECEĞİZ"

Equinor CEO'su Anders Opedal yaptığı açıklamada, “Düşük sera gazı emisyonlu petrol ve gaz üreterek, Norveç deniz sahanlığının rekabet gücünü güçlendiriyor, sektördeki faaliyeti sürdürüyor ve gelecekteki değer yaratımını koruyoruz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler