1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Norveç taşıt emisyonlarını sınırlamada liderliğini pekiştiriyor

Norveç taşıt emisyonlarını sınırlamada liderliğini pekiştiriyor

Enerji Günlüğü - Taşıt emisyonlarını sınırlamada küresel liderliğini güçlendiren Norveç’te 2018 yılında satılan yeni araçların üçte birini...

Norveç taşıt emisyonlarını sınırlamada liderliğini pekiştiriyor

Enerji Günlüğü - Taşıt emisyonlarını sınırlamada küresel liderliğini güçlendiren Norveç’te 2018 yılında satılan yeni araçların üçte birini elektrikli otomobiller oluşturdu.

Batı Avrupa'nın en büyük ham petrol üreticisi olan Norveç, taşıt emisyonlarını sınırlamada küresel bir lider olma konumunu güçlendiriyor. Norveç'in Karayolu Trafiği Danışma Kurulu (OFV) tarafından yayınlanan verilere göre, geçen yıl ülkede satılan yeni araçların yaklaşık üçte birini elektrikli otomobiller oluşturdu.

OFV verilerine göre, 2018 yılındaki toplam satışlar içinde elektrikli otomobillerin payı yüzde 31,2. Elektrikli otomobil satışlarında bir önceki yıla göre yüzde 11'lik bir artış kaydedildi. 

2025 yılından itibaren fosil yakıtla çalışan otomobil satışlarını sıfıra indirmeyi öngören bir program uygulayan İskandinav ülkesi Norveç dünyada kişi başına en çok elektrikli otomobilin düştüğü ülke durumunda.

Norveç geçtiğimiz günlerde de çevre duyarlılığı ile ormansızlaştırma riskini yükselten palm yağı katkılı biyoyakıtı 2020 yılı itibari ile yasaklayacağını açıklamıştı. 

NORVEÇ PALM ESASLI BİYODİZELİ YASAKLIYOR

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler