1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Norveçli Aker değerlendi ama siparişleri azaldı

Norveçli Aker değerlendi ama siparişleri azaldı

Enerji Günlüğü - Norveç merkezli petrol hizmetleri şirketi olan Aker 2016'nın ikinci yarısında net aktif değerini yüzde 29 oranında arttırdı. Petrol...

Norveçli Aker değerlendi ama siparişleri azaldı

Enerji Günlüğü - Norveç merkezli petrol hizmetleri şirketi olan Aker 2016'nın ikinci yarısında net aktif değerini yüzde 29 oranında arttırdı. 

Petrol hizmetleri çözümleri konusunda enerji şirketlerine teknik uzmanlık ve güçlü ortaklıklar sağlayan Norveçli Akar'ın net aktif değeri, 2016'nın ikinci döneminde yüzde 29'luk bir artış gösterdi.

Aker Başkanı ve CEO'su Oyvind Eriksen bu değer artışının 2006 yılından bu yana yaşanmış en güçlü artış olduğuna dikkat çekti. 

Norveç'in en önemli petrol arama ve geliştirme şirketi Det Norske ve BP, Norveç'in en büyük petrol üreticisi olacak Aker BP'nin kurulacağını geçen ay açıklamışlardı. 

Eriksen kurulması planlanan Aker BP'nin, üretim açısından Avrupa'nın en büyük şirketi E&P Şirketi gibi olacağını söyledi. Aker BP'yi kurmak için yapılacak iş birliğinin 2016 sonunda tamamlanması bekleniyor. 

Planlanan iş birlikleri ve artan değerlere karşın 2016 yılının ilk yarısında, Aker'de yüzde 34.8'lik paya sahip Aker Solutions ve yüzde 36.7 paya sahip Akastor'un birikmiş sipariş oranı yüzde 20, yüzde 28.7 paya sahip Kvaerner'in ise yüzde 43 oranda azalmış durumda. 

Önceki ve Sonraki Haberler