1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Norveç’ten açık deniz petrolü için yasa değişikliği sinyali

Norveç’ten açık deniz petrolü için yasa değişikliği sinyali

Enerji Günlüğü - Norveç hükümeti açık deniz petrol üretimini arttırmak ve maliyetleri dengelemek için enerji yasalarında değişiklikler yapabilir.Norveç...

Norveç’ten açık deniz petrolü için yasa değişikliği sinyali

Enerji Günlüğü - Norveç hükümeti açık deniz petrol üretimini arttırmak ve maliyetleri dengelemek için enerji yasalarında değişiklikler yapabilir.

Norveç hükümeti yüzer petrol platformlarından üretim yapmak için yasaların artan öneminin farkına vararak petrol arama maliyetlerini komşu ülkelerle uyumlu hale getirmek için enerji yasalarında değişiklikler yapabilir.

Norveç Petrol ve Enerji Bakanı Tord Lien Bloomberg’e Pazartesi günü yaptığı bir açıklamada konuyla ilgili olarak, yasa değişikliğinin değerlendirmeleri gereken bir konu olduğunu belirterek, yüzer platformlardan petrol üretim kapasitesine duyulan ihtiyacın her geçen gün arttığını söyledi.

İskandinav ülkelerinde işgücünün pahalı olması nedeniyle diğer birçok Batılı ülkeden farklı olarak maliyetler oldukça yüksek. 2012 yılında hükümet tarafından hazırlatılan bir rapora göre, Norveç’teki bir sondaj kuyusunun maliyeti İngiltere’dekine göre %45 daha pahalı. İşgücü maliyetlerini kısmak için Oslo’nun işçi sendikaları ile zorlu bir mücadele yürütmesi gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler