1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Novak: Güney Akım, Türkiye`den geçebilir

Novak: Güney Akım, Türkiye`den geçebilir

Enerji Günlüğü – Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Bulgaristan’da sorun yaşanması durumunda teorik olarak Güney Akım'ın Türkiye üzerinden hat...

Novak: Güney Akım, Türkiye`den geçebilir

Enerji Günlüğü – Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Bulgaristan’da sorun yaşanması durumunda teorik olarak Güney Akım'ın Türkiye üzerinden hat değişiminin olabileceğini söyledi.

Moskova’da düzenlenen Dünya Petrol Kongresi çerçevesinde basın mensuplarının sorularına cevap veren Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Bulgaristan’da sorun yaşanması durumunda teorik olarak Türkiye üzerinden hat değişiminin olabileceğini belirterek, Gazprom’un bu yönde bir çalışması olursa, kendilerinin de müzakerelere başlayabileceğini söyledi. Novak, Güney Akım’da yer alan ülkeler üzerinde anlaşmalardan çekilmeleri noktasında yoğun bir baskı olduğu eleştirisi de getirdi.

Rus Bakan,Türk meslektaşı Taner Yıldız’la görüştüğünü, Türkiye’nin muhtemel Ukrayna transit doğalgaz krizinden endişeli olduğunu söyledi. Novak, Türk meslektaşı ile Bulgaristan’ın çekilmesi durumunda Güney Akım’ın Türkiye üzerinden inşası konusunu görüşmediklerini söyledi.

Ukrayna’nın ile görüşmelerin yeniden başlatılması ile ilgili bir soruya cevap veren Rus Bakan, görüşmelerin borçların ödenmesinden sonra ancak başlayabileceği uyarısı yaptı. Gazprom’a göre Ukrayna’nın borcu 4,4 milyar dolar.

Ukrayna’nın borcunu ödememesi ve iç alımın durdurulması konusunu ele aldıklarını kaydeden Novak, Türkiye’nin Batı Hattı’ndan 14 milyar metreküplük doğalgaz alımı ile ilgili riskleri değerlendirdiklerini ifade etti.

Bakan Yıldız gün içinde yaptığı değerlendirmelerde, transit geçişte sorun yaşanmamasını ümit ettiklerini, aksi durumda Türkiye’nin bu açığı kapatmak için alternatifi olmadığını kaydetmişti.

BULGARİSTAN GÜNEY AKIM ÇALIŞMALARINI ASKIYA ALDI

SIRBİSTAN DA GÜNEY AKIM İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARI DURDURDU

RUS DIŞİŞLERİ BAKANI LAVROV: SIRBİSTAN GÜNEY AKIM'A TEMMUZ'DA BAŞLAYACAK

Önceki ve Sonraki Haberler