1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Novak: Rus gazının fiyatını tüketim hacmi belirleyecek

Novak: Rus gazının fiyatını tüketim hacmi belirleyecek

Enerji Günlüğü - Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, Türkiye için doğal gaz indiriminin tüketim hacmine bağlı olacağını söyledi.Geçen hafta imzalanan...

Novak: Rus gazının fiyatını tüketim hacmi belirleyecek

Enerji Günlüğü - Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, Türkiye için doğal gaz indiriminin tüketim hacmine bağlı olacağını söyledi.

Geçen hafta imzalanan Türk Akımı' boru hattı projesi hükümetlerarası sözleşmesi uyarınca anlaşıldığı açıklanan Rus doğal gazı indirimi ile ilgili Rusya tarafından bir açıklama geldi. Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, Rossiya 24' TV kanalına yaptığı açıklamada, Türkiye için doğalgaz indiriminin tüketim hacmine bağlı olacağını ve bunun formülünün oluşturulması gerektiğini bildirdi. 

Novak, "'Türkiye'ye indirim sağlanacak. Bu indirim doğalgazın tüketim hacmine bağlı olacak. Ayrıca indirim konusunda bugün sadece prensiplerle belirlenmiş indirim formülün oluşturulması gerekiyor. Genel olarak biz ilerlemeye hazırız. Şirketlerimiz arasındaki çalışmalar devam edecek." dedi.

WEC kapsamındaki Liderler Zirvesi'ne katıldıktan sonra İstanbul'da Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan ile ikili bir görüşme gerçekleştiren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, görüşmeler çerçevesinde tarafların doğalgaza indirim yapılması konusunda da anlaşıldığını belirtmişti. 

TÜRK AKIMI'NDA İMZALAR TAMAM, RUS GAZI DA UCUZLADI

Önceki ve Sonraki Haberler