1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Novak: Rusya petrol üretimini günde 230 bin varil kısacak

Novak: Rusya petrol üretimini günde 230 bin varil kısacak

Enerji Günlüğü - Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, Rusya’nın OPEC ve OPEC üyesi olmayan ülkeler arasında yapılan petrol üretim kesintisi anlaşması...

Novak: Rusya petrol üretimini günde 230 bin varil kısacak

Enerji Günlüğü - Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, Rusya’nın OPEC ve OPEC üyesi olmayan ülkeler arasında yapılan petrol üretim kesintisi anlaşması kapsamında günde yaklaşık 230 bin varil üretim kısıntısına gideceğini söyledi. 

Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, Rus Kommersant gazetesi ile yaptığı söyleşide piyasa koşullarına bağlı olarak OPEC ve OPEC üyesi olmayan ülkeler arasında yapılan petrol üretim kesintisi anlaşmasının değişebileceğini belirterek, Rusya’nın anlaşma kapsamında günde yaklaşık 230 bin varil üretim kısıntısına gideceğini söyledi. 

RUSYA ANLAŞMAYLA 2 YILDA 120 MİLYAR DOLAR KAZANDI

Rusya'nın OPEC ve OPEC üyesi olmayan ülkelerle yapılan anlaşma sayesinde son iki yılda en az 120 milyar dolar kazandığını belirten Novak, arz talep dengesine bağlı olarak petrol piyasalarını istikrarlı hale getirmek için üretimin birinci ve ikinci çeyrekte kısılması gerektiğini belirtti.

Novak, ayrıca küresel petrol piyasasındaki durumun güçlü talepten dolayı 2019 yazında değişebileceğini de sözlerine ekledi.

 
Önceki ve Sonraki Haberler