1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Novak: Türk Akımı görüşmeleri yeniden başlatılabilir

Novak: Türk Akımı görüşmeleri yeniden başlatılabilir

Enerji Günlüğü - Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türkiye'nin Türk Akımı projesinin gerçekleşmesini istiyorsa görüşmelerin yeniden başlatılabileceğini...

Novak: Türk Akımı görüşmeleri yeniden başlatılabilir

Enerji Günlüğü - Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türkiye'nin Türk Akımı projesinin gerçekleşmesini istiyorsa görüşmelerin yeniden başlatılabileceğini söyledi.

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türkiye'nin Rus savaş uçağını düşürmesi ardından 3 Aralık'ta durdurulan Türk Akımı boru hattı projesiyle ilgili çalışmaların yeniden devam etmesi yönünde yeni açıklamalarda bulundu. Novak, Türk Akımı müzakerelerinin henüz yeniden başlatılmadığını belirterek, "Partnerlerimiz projenin gerçekleşmesini istiyorsa o zaman görüşmeler de yeniden başlatılabilir" ifadelerini kullandı.

PROJENİN GERÇEKLEŞMESİ AB'YE BAĞLI

Projenin gerçekleşmesinin Avrupa Komisyonu'na bağlı olduğunu söyleden Novak, projenin gerçekleşebilmesi için Orta ve Doğu Avrupa'da doğalgaz altyapısının geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

TÜRKİYE İSTERSE DOĞALGAZ SEVKİYATINI ARTTIRIRIZ

Novak Rossiya 24 televizyonuna yaptığı açıklamalarda Türkiye'ye doğalgaz sevkiyatına ileride de kesintisiz bir biçimde devam edeceklerini ve gerekirse bu ülkeye doğalgaz sevkiyatını artırmaya hazır olduklarını, bunun için altyapının buna uygun olduğunu söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler