1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Novak: Türk Akımı için büyük rekabet var

Novak: Türk Akımı için büyük rekabet var

Enerji Günlüğü - Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türk Akımı'nın transiti konusunda Avrupa ülkeleri arasında büyük rekabet olduğunu söyledi.Rusya...

Novak: Türk Akımı için büyük rekabet var

Enerji Günlüğü - Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türk Akımı'nın transiti konusunda Avrupa ülkeleri arasında büyük rekabet olduğunu söyledi.

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Rossiya 24 televizyonuna verdiği demeçte, Türk Akımı doğalgaz boru hattının Türkiye'nin ardından Avrupa ülkelerine ihracatı konusunda Avrupalı yetkililerden ve şirketlerden büyük ilgi gördüklerini ve bu konuda büyük bir rekabet olduğunu söyledi.

Novak, "Türk Akımı'nın transiti konusunda Avrupa ülkeleri arasında büyük rekabet var. Nihai kararlar yok. Bu, öncelikle Avrupa Birliği'ne, Avrupa Komisyonu'na ve boru hattının topraklarında inşa etmek ve Rus gazını almak isteyen ülkelere bağlı" dedi.

ENİ PROJEYE İLGİ DUYUYOR

Novak, İtalyan enerji şirketi Eni'nin Türk Akımı projesine ilgi duyan şirketler arasında olduğunu belirterek, şirket temsilcileriyle Rus doğalgazın İtalya'ya ihracatını görüştüklerini söyledi.

Novak, "Eni şirketi, Rus doğalgazın en büyük alıcılarından biri. Gazı sadece İtalya'ya değil, tüm Merkez Avrupa'ya taşıyor. Elbette, sevkiyatın güvenliği ve anlaşmaların uygulanması ile ilgileniyor. Bu bağlamda önümüzdeki 10 yıl için işbirliğimizin gelişimini konuştuk" dedi.

PETROL PİYASASI İSTİKRARA DOĞRU İLERLİYOR

Petrol ve doğalgaz piyasasında yaşanan mevcut durumu değerlendiren Novak, petrol piyasasının istikrara doğru ilerlediğini kaydetti. Bakan, bugünkü fiyatlar bağlamında Rus şirketlerinin kendini rahat hissettiğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler