1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Novak: Türk işadamlarıyla işbirliği yapmak istiyoruz

Novak: Türk işadamlarıyla işbirliği yapmak istiyoruz

Enerji Günlüğü – Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, enerji ana temasıyla düzenlenen 86. İzmir Enternasyonal Fuarı çerçevesinde Türk işadamlarıyla...

Novak: Türk işadamlarıyla işbirliği yapmak istiyoruz

Enerji Günlüğü – Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, enerji ana temasıyla düzenlenen 86. İzmir Enternasyonal Fuarı çerçevesinde Türk işadamlarıyla işbirliği yapmak istediklerini söyledi.

Enerji ana temasıyla düzenlenen 86. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın resmi açılış töreni öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan  Rusya Federasyonu Enerji Bakanı Aleksandr Novak, yılın ilk yarısında Türk-Rus ticaret hacminin yüzde 28 oranında arttığını belirterek, Türk işadamlarıyla işbirliği yapmak istediklerini kaydetti.

Novak, "Türkiye-Rusya'nın çok önemli bir ortağıdır. Bu yılın ilk yarısında ticaret hacmimiz yüzde 28 oranında arttı. İş konseyleri anlamında önemli çalışmalar yapılıyor. Bu fuar, iş çevrelerinin temaslarını geliştirmeleri açısından çok önemli bir platform. Aynı zamanda Rusya Federasyonu'na partner ülke statüsü verildiği için de çok teşekkür ediyoruz. Biz bu fuara, çoğunluğunu iş dünyasının temsilcilerinin oluşturduğu 300 kişinin üzerinde bir heyetle katılıyoruz. Tataristan heyeti de birçok üyeyle burada yer alıyor. Rusya 1000 m² üzerinde bir alanda önemli kuruluşlarıyla temsil ediliyor. Herkesi Rusya pavyonunu ziyaret etmeye bekliyoruz. Birçok şirketin temsilcileriyle buraya geldik. Türk işadamlarıyla işbirliği yapmak istiyoruz. 86. İEF'nin verimli geçmesini, somut sonuçlar elde edilmesini diliyorum" dedi.

Türkiye-Rusya İş Forumu İzmir Enternasyonal Fuarı, 250'si işadamlarından oluşan yaklaşık 300 kişilik bir heyetle İzmir'e gelen Rusya Federasyonu ile Türkiye arasında ticari ilişkiler anlamında da önemli bir buluşma noktası oldu. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) organizasyonuyla Ticari ve Ekonomik İşbirliği'nde Yeni Dönem Başlığı" altında Türkiye-Rusya İş Forumu düzenlendi. Başta enerji, sanayi, inovasyon, turizm, tarım sektörleri olmak üzere birçok alanda faaliyet gösteren Rus firmalarının temsilcileri Türk işadamlarıyla bir araya geldi. 

Önceki ve Sonraki Haberler