1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Novatek, Japon Saibu ile işbirliği yapacak

Novatek, Japon Saibu ile işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Rus doğalgaz şirketi Novatek, öncelikli pazarlar arasında gördüğü Asya-Pasifik bölgesine LNG tedariği için Japon Saibu ile işbirliği...

Novatek, Japon Saibu ile işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Rus doğalgaz şirketi Novatek, öncelikli pazarlar arasında gördüğü Asya-Pasifik bölgesine LNG tedariği için Japon Saibu ile işbirliği yapacak.

Rus doğalgaz üreticisi Novatek, Japon gaz dağıtım şirketi Saibu Gas ile Japonya'da sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) işbirliğine ilişkin bir mutabakat zaptı (MoU) imzaladı.

Son kullanıcı pazarındaki potansiyel işbirliğini kapsayan anlaşma, Novatek’in ürettiği LNG’nin Japonya’daki Hibiki LNG terminali üzerinden Asya-Pasifik bölgesine tedariğini optimize etmeyi kapsıyor.

Novatek Başkan Yardımcısı Lev Feodosyev, bölgenin Novatek tarafından üretilen LNG için “öncelikli bir hedef” olduğunu belirterek, “Hibiki terminalini kullanma kabiliyetimiz, müşteri tabanımızı çeşitlendirmeye ve premium LNG pazarlarına teslimat esnekliğini artırmaya yardımcı olacak” dedi.

Novatek’in üretim faaliyetleri, esas olarak dünyanın en büyük doğalgaz üretim alanı olan ve Rusya’nın doğalgaz üretiminin yaklaşık % 80’ini oluşturan verimli Yamal-Nenets Özerk Bölgesi’nde yoğunlaşıyor. Bölge aynı zamanda küresel gaz üretiminin % 15'ine sahip.

Önceki ve Sonraki Haberler