1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Novatek ve Japon ortakları Kamçatka’da LNG hub’ı oluşturacak

Novatek ve Japon ortakları Kamçatka’da LNG hub’ı oluşturacak

Enerji Günlüğü - Novatek ve Japon ortakları Marubeni ve Mitsui, Rusya'nın doğusunda bir yarımada olan Kamçatka’da bir LNG hub’ı kuracaklar.Rusya’nın...

Novatek ve Japon ortakları Kamçatka’da LNG hub’ı oluşturacak

Enerji Günlüğü - Novatek ve Japon ortakları Marubeni ve Mitsui, Rusya'nın doğusunda bir yarımada olan Kamçatka’da bir LNG hub’ı kuracaklar.

Rusya’nın en büyük özel petrol şirketi Novatek ve Japon ortakları Marubeni ve Mitsui O.S.K. Lines, Rusya'nın Kamchatka bölgesinde bulunan sıvılaştırılmış bir doğal gaz (LNG) hub’ı kurmak için üç taraflı bir ön anlaşma imzaladılar. Ohotsk Denizi ile Bering Denizi arasında yer alan Kamçatka’da kurulacak olan LNG ulaşım ve pazarlama merkezi için taraflar anlaşma ile somut bir eylem planı hazırladılar.

Novatek'in yönetim kurulu başkanı Leonid Mikhelson, Kamchatka'da bir LNG aktarma terminali oluşturmanın en önemli avantajlarından birinin, tüketicilere olan yakınlığı ve Asya Pasifik bölgesinin önemli pazarlarına esnek satış koşulları sağlaması olduğunu belirtti. Mikhelson, imzalanan anlaşmanın, piyasa ihtiyaçlarını gidermeye yönelik bu tür bir projeye piyasanın yüksek ilgisini ortaya koyduğunu da sözlerine ekledi.

 
Önceki ve Sonraki Haberler