1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Novatek ve Siemens LNG işbirliğini genişletiyor

Novatek ve Siemens LNG işbirliğini genişletiyor

Enerji Günlüğü - Rus enerji şirketi Novatek ve Alman teknoloji şirketi Siemens, entegre gaz yakıtlı elektrik santrali projelerinde stratejik ortaklıklarını...

Novatek ve Siemens LNG işbirliğini genişletiyor

Enerji Günlüğü - Rus enerji şirketi Novatek ve Alman teknoloji şirketi Siemens, entegre gaz yakıtlı elektrik santrali projelerinde stratejik ortaklıklarını ve işbirliklerini güçlendirecek.

Rusya’nın en büyük özel doğalgaz üreticilerinden biri olan Novatek yaptığı açıklamada, Alman teknoloji şirketi Siemens ile Moskova'daki Rus Enerji Haftası sırasında imzaladıkları stratejik ortaklık ve işbirliği anlaşması ile LNG sektöründe işbirliği yapacaklarını duyurdu.

Açıklamaya göre imzalanan anlaşma çerçevesinde taraflar LNG temini, doğalgaz arama ve elektrik üretimi, büyük, orta ve küçük ölçekli LNG sıvılaştırma tesislerini içeren "anahtar teslimi" temelli entegre gaz yakıtlı elektrik santrali projeleri ve karşılıklı ilgi alanlarına yönelik diğer konularda stratejik ortaklıklarını ve işbirliklerini güçlendirip geliştirecekler. 

YAMAL LNG ORTAKLIĞIMIZDAN MEMNUN KALDIK

Novatek Yönetim Kurulu Başkanı Leonid Mikhelson, Novatek’in doğalgaz ve LNG üretimini önemli ölçüde artırmayı planladığını ve ölçeklenebilir düşük maliyetli LNG projelerinin rekabet avantajlarını artırmak için tüm doğalgaz değer zincirini geliştirmekle ilgilendiğini belirterek, “Yamal LNG projemize ekipman tedarik eden güvenilir bir müteahhit olarak Siemens'le çalışma deneyimimizden memnun kaldık ve bu işbirliğini sadece Rusya Federasyonu'nda değil, diğer ülkelerde de genişleteceğiz” dedi.

 
Önceki ve Sonraki Haberler